Dagbesteding

De Leemberg is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 15.30 uur.

Wij halen en brengen de deelnemers met onze eigen bus !

De Leemberg biedt professionele begeleiding; zinvolle activiteiten, afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de deelnemer, in een ruimtelijke omgeving, dichtbij de natuur op of om de boerderij. Structuur, waarbij activiteit en rust elkaar afwisselen. Sociale contacten, ook met mensen met andere hulpvragen op de zorgboerderij. Begeleiding door deskundige medewerkers met ondersteuning door vrijwilligers. Gezellige sfeer en hulp waar nodig.

Door persoonlijke benadering en respectvolle bejegening, een veilige plek waar de deelnemer zich thuis voelt.

De activiteiten zijn gericht op het bieden van houvast, behouden en/of ontwikkelen van vaardigheden, structuur, dagindeling, beleven en maatschappelijke inclusie. Het is mogelijk om dagbesteding en activiteiten op maat te leveren.Op onze boerderij moet je niets , maar mag je bijna alles. Als je iets niet kan, maar wel wilt leren, zullen wij je daarbij helpen.

De dieren, met name de paarden, worden ingezet als hulpmiddel om het zelfvertrouwen te vergroten. Er wordt gewerkt aan lichaamstaal en vertrouwen. Deelnemers die dit willen en kunnen, leren de spieren en geest te ontspannen door met de paarden te werken en/of op het paard te zitten. De deelnemers leren contact te maken met het paard waardoor zij ook beter contact kunnen maken in het dagelijks leven. Geen zweverige lessen maar gewoon; wat je ziet en voelt is wat je krijgt !