U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Ezelwandeling

 

Voor ontspanning, plezier en om te genieten van de mooie omgeving kunt u bij ons terecht voor een ezelwandeling.  Ontdek tijdens de ezelwandeling hoe slim ezels zijn, maar maak ook kennis met hun eigenwijsheid en onverwachte capriolen. Ezels zijn lieve zachtaardige dieren en lopen op een rustig en eigen tempo. Gezien het gedrag van de ezel, die alles heel rustig doet en zich absoluut niet laat haasten, laat u zich als vanzelf onthaasten. De ezel kan ook prima uw bagage dragen.

De ezelwandeling is in ieder geval een gegarandeerd leuke en plezierige tocht voor het hele gezin.

Onze ezels mogen echter niet worden bereden! 

Wandelervaring is niet vereist. Enige ervaring met dieren is wel handig. Draag wel stevig schoeisel en kleding met lange mouwen. U krijgt uitleg over de ezel en omgang voor vertrek.

     De ezelwandel spelregels:

  • de wandeling dient vooraf geboekt te worden
  • wandelen is mogelijk op maandag t/m zaterdag
  • u vertrekt om 11:00 uur ( andere tijden in overleg)
  • u bent uiterlijk om 14:00 uur weer terug bij De Leemberg
  • 1 tot 4 personen – 1 ezel
  • de wandelroute bepaalt u zelf of u volgt 1 van onze routes
  • u krijgt van ons een wandelkaart mee
  • de ezel mag niet worden bereden.

    De kosten

Huur Ezel  30,00 max. 4 personen.

Algemene voorwaarden knaagdierenopvang De Leemberg     

          

 

Afstand doen

Als een eigenaar zelf niet meer in staat is om voor zijn of haar dier te zorgen, vangt Konijnen- en Knaagdierenopvang De Leemberg een dergelijk dier op. In dat geval tekent de eigenaar een afstandsverklaring waardoor de knaagdierenopvang de eigenaar van het dier wordt. De dieren in knaagdierenopvang De Leemberg  verblijven allemaal buiten. Indien uw dier bij u thuis binnen verblijft, kan deze alleen door ons worden opgevangen wanneer het 's nachts boven de 10 graden blijft.

Wij vragen een onkostenvergoeding voor het opvangen van je huisdier. Hiervan betalen wij de huisvesting, voeding en medische zorg totdat wij een nieuw thuis voor je dier hebben gevonden.

Wanneer u uw konijn afstaat komt u deze op een afgesproken moment brengen. Uw konijn wordt dan eerst gecontroleerd en indien nodig worden de nagels geknipt. Wij stellen u wat vragen over het eetpatroon en vervolgens krijgt het konijn een plekje.

 Het konijn wordt niet meteen bij anderen gezet. Het dier zal eerst moeten wennen en daarna gaan we op zoek naar een maatje voor het konijn. Konijnen vertrekken hier altijd  minimaal met zijn tweeën en dus nooit alleen. 

Kosten

Aan het afstand doen van uw konijn zijn kosten verbonden.

Konijn of cavia € 10,-

Indien u een konijn brengt dat niet gezond is en medische zorg nodig heeft, heeft de Leemberg het recht uw konijn te weigeren. Of u kunt ervoor kiezen om eenmalig een extra bijdrage van 35 euro te betalen. Voor langharige konijnen die vervilt zijn en getrimd moeten worden, geldt dat u hiervoor de trimkosten betaalt.

 

ADOPTEREN

1) u heeft al 1 konijn en wil een tweede konijn adopteren óf u wil 2 konijnen adopteren

2) u beschikt over een ruime huisvesting.

Wij willen een aantal dingen van u weten o.a. de ruimte waarin de konijnen komen te leven en uw gezinssituatie zodat we de juiste match maken.

1) U moet ofwel al een konijn hebben en hiervoor een vriendje zoeken ofwel u wilt een koppel konijnen adopteren. Konijnen zijn sociale dieren en hebben dus een vriendje nodig. Konijnen worden dus nooit alleen geplaatst. De enige mogelijke combinatie is een ram met een (of meerdere) voedster(s). Wij plaatsen dus geen twee rammetjes of twee voedsters samen. Als u zelf een rammetje heeft, dient deze eerst 4 weken geleden gecastreerd te zijn voordat deze gekoppeld kan worden.

 

 

Koppelen

U komt met uw konijn (en) naar de opvang. Samen met u maken we een keuze welk konijn (en) we gaan koppelen. U mag altijd uw voorkeur aangeven, maar uiteindelijk kiezen de konijnen hun maatje zelf.

Je neemt jouw eigen konijn mee naar de opvang om kennis te maken met mogelijke partners. Er word dan eerst gekeken met welk konijn er een klik is. Klikt het met jouw eerste keuze niet, kun je het nog met een andere partner proberen. Klikt het wel, dan blijven de konijnen in de opvang één uurtje samen zitten, tot je ze mee naar huis kan nemen. Zo kun je al een beetje een inschatting maken hoe groot de slagingskans van de koppeling is. Na die kennismaking neem je je eigen konijn en het nieuwe konijn dan mee naar huis om daar (op neutraal terrein) verder te koppelen.

Wij koppelen geen konijnen van hetzelfde geslacht tenzij het een groep betreft.

 

Overige voorwaarden

-Konijnen die hier geadopteerd zijn mogen niet worden gebruikt voor menselijke of dierlijke consumptie.

-Als het konijn ziek is, dan gaat u ermee naar een dierenarts met verstand van konijnen.

-U zorgt ervoor dat het konijn een ruime huisvesting ter beschikking heeft zoals besproken. Dit geldt voor zowel binnen- als buitenshuis.

- Als na maximaal 2 weken blijkt dat een koppeling toch niet geslaagd is kunt u het konijn kosteloos terug brengen en kijken of er een andere match gemaakt kan worden.

- Als u om een andere reden weer afstand van het konijn/de konijnen wilt doen betaalt u weer de kosten van afstand doen.

 

Wij werken alleen op afspraak.

Het is dus niet mogelijk om direct langs te komen.